Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Természetes praktikák köhögés ellen
  2023-01-01 22:39:31, vasárnap
 
  Mi is pontosan a köhögés, és milyen tényezők okozhatják?

A köhögés egy természetes reflex, mely során a rekeszizom összehúzódik, és a légcsövön keresztül kiszorítja a levegőt a tüdőből. A köhögés célja, hogy ezáltal segítsen megtisztítani a légutakat a nyálkától, az idegen részecskéktől, valamint más irritáló anyagoktól, így fontos része a szervezet védekező rendszerének. 

A köhögés gyakori okai közé tartozik az olyan irritáló anyagok belélegzése, mint például a dohányfüst vagy a por, illetve számos betegség tüneteként is előfordulhat, beleértve a megfázást, az influenzát, a tüdőgyulladást, a hörghurutot, az asztmát, bizonyos allergiákat, valamint komolyabb, felügyelt orvosi kezelést igénylő légúti fertőzéseket is.

A kiváltó októl függően többféle köhögésről is beszélhetünk, beleértve a száraz, a hurutos, valamint az akut és a krónikus köhögést. 

Természetes módszerek a köhögés csillapítására

A köhögés csillapításához kulcsfontosságú az esetleges mögöttes állapotok feltárása és megfelelő kezelése. Emellett elengedhetetlen a víz, a gyógyteák, a gyümölcslevek, vagy más hidratáló folyadékok fogyasztása, hiszen ez segíthet a felgyülemlett, megvastagodott váladék feloldásában és a köhögés enyhítésében. Beszámolók szerint egyes esetekben a (nem túl) forró zuhanyból származó gőz belélegzése vagy levegőpárásító használata szintén segíthet. Sokan esküsznek a fűszeres ételek fogyasztására, ez ugyanis nem csak jótékonyan fokozhatja a nyálkaképződést, hanem ezáltal segíthet megszabadulni a rendellenesen megvastagodott nyálkától is, így a szervezet nincs az erőltetett köhögésre utalva annak eltávolításához. 

Egyes, a népi gyógyászatból jól ismert, valamint sokunk konyhájában megtalálható gyógynövények hasznosak lehetnek köhögés esetén.

Ezek közé tartoznak például az alábbiak:

Kakukkfű - Természetes köptető tulajdonsággal rendelkezik, valamint segíthet a nyálka fellazításában és a légutakból való eltávolításában.

Ökörfarkkóró - Gyakran alkalmazzák száraz köhögés és hörghurut esetén, hiszen amellett, hogy erőteljes gyulladáscsökkentő, segíthet enyhíteni a torok irritációját is.

Fehér mályvagyökér és mályvalevél - Gyakran alkalmazzák a száraz köhögés csillapítására, hiszen a torokban védőbevonatot képez, így enyhíti az irritációt.

Borsmenta - Természetes dekongesztáns tulajdonságokkal rendelkezik, tehát segíthet megnyitni és tisztítani a légutakat és csillapítani az esetleges orrdugulást is. Nem véletlen, hogy illóolaját párologtatva gyakran alkalmazzák megfázás idején. 

Gyömbér - A gyömbér köhögés és torokfájás esetén kiváló, ráadásul frissen, vagy por formájában a fenti gyógynövényekkel, valamint mézzel elkeverve ízletes gyógytea készíthető belőle.

Mézzel a köhögés és a torok irritációja ellen
Természetesen a méz sem maradhat ki ebből a bejegyzésből, hiszen természetes gyulladáscsökkentő és köptető lévén segíthet a köhögés több típusának enyhítésében is. A méz segíthet fellazítani a nyálkát, megkönnyítve a köhögést és a légutak kiürülését. Ez segíthet enyhíteni a köhögéssel járó irritációt és fájdalmat is, valamint a mézben található vitaminok, ásványi anyagok és jótékony vegyületek segíthetnek felgyorsítani a gyógyulást.

A mézet, vagy Manuka mézet naponta többször is fogyaszthatjuk önmagában, illetve a fenti gyógynövényekből készített teához is hozzáadhatjuk citromlével, vagy akár almaecettel elkeverve.

Fontos megjegyezni, hogy a méz fogyasztása egy év alatti gyermekek számára nem ajánlott, hiszen tartalmazhatja a Clostridium botulinum nevű baktérium spóráját, amely a csecsemők bélrendszerébe kerülve elszaporodhat és úgynevezett botulizmust, vagy kolbászmérgezést okozhat. Felnőttek esetén a mézben esetlegesen előforduló baktériumot az immunrendszer könnyedén legyőzi, így bátran alkalmazhatjuk az egészség megőrzésére és fokozására.

A fenti információk tájékoztató jellegűek! Hosszú ideig fennálló, nehezen szűnő, gyakran visszatérő, vagy súlyosbodó panaszok esetén forduljunk orvoshoz!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: gyógynövényekből, tulajdonságokkal, gyógynövényekkel, kolbászmérgezést, nyálkaképződést, csillapításához, kulcsfontosságú, elengedhetetlen, eltávolításához, eltávolításában, bélrendszerébe, megvastagodott, tulajdonsággal, fellazításában, levegőpárásító, tüdőgyulladást, csillapítására, alkalmazhatjuk, tartalmazhatja, fogyaszthatjuk, fogyasztására, természetesen, megszabadulni, rendellenesen, immunrendszer, elszaporodhat, felgyorsítani, gyümölcslevek, részecskéktől, megtisztítani, felgyülemlett, védőbevonatot, hozzáadhatjuk, dekongesztáns, gyógynövények, gyógyászatból, természetes reflex, rekeszizom összehúzódik, légcsövön keresztül, köhögés célja, idegen részecskéktől, szervezet védekező, köhögés gyakori, olyan irritáló, dohányfüst vagy, kiváltó októl, krónikus köhögést, köhögés csillapítására, köhögés csillapításához, esetleges mögöttes, köhögés enyhítésében, fűszeres ételek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos gondolata  Alvó cica  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Ma  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Minden gyerek jó.  A föld szépségéért  Fodor Ákos költő,  próbáljuk ki az őszinteséget  Különös!  Muratáj  Szép estét  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A keserű igazság  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Naplemente  Facebookon kaptam  Esti kép  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Ébredj  Facebookon kaptam Krisztina b...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A hét szűk esztendő  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldogság ült a világvégén  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Jó éjt  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Gondolatok az életről és szere...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Rögtön puha Mézes Krémes  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése 
Bejegyzés Címkék
természetes reflex, rekeszizom összehúzódik, légcsövön keresztül, köhögés célja, idegen részecskéktől, szervezet védekező, köhögés gyakori, olyan irritáló, dohányfüst vagy, kiváltó októl, krónikus köhögést, köhögés csillapítására, köhögés csillapításához, esetleges mögöttes, köhögés enyhítésében, fűszeres ételek, rendellenesen megvastagodott, szervezet nincs, erőltetett köhögésre, népi gyógyászatból, nyálka fellazításában, légutakból való, torok irritációját, száraz köhögés, torokban védőbevonatot, esetleges orrdugulást, gyömbér köhögés, fenti gyógynövényekkel, torok irritációja, köhögés több, légutak kiürülését, köhögéssel járó, mézben található, fenti gyógynövényekből, csecsemők bélrendszerébe, mézben esetlegesen, immunrendszer könnyedén, egészség megőrzésére, fenti információk, gyógynövényekből, tulajdonságokkal, gyógynövényekkel, kolbászmérgezést, nyálkaképződést, csillapításához, kulcsfontosságú, elengedhetetlen, eltávolításához, eltávolításában, bélrendszerébe, megvastagodott, tulajdonsággal, fellazításában, levegőpárásító, tüdőgyulladást, csillapítására, alkalmazhatjuk, tartalmazhatja, fogyaszthatjuk, fogyasztására, természetesen, megszabadulni, rendellenesen, immunrendszer, elszaporodhat, felgyorsítani, gyümölcslevek, részecskéktől, megtisztítani, felgyülemlett, védőbevonatot, hozzáadhatjuk, dekongesztáns, gyógynövények, gyógyászatból, bejegyzésből, fertőzéseket, megkönnyítve, beszélhetünk, csillapítani, megtalálható, előfordulhat, irritációját, enyhítésében, mályvagyökér, párologtatva, feloldásában, ökörfarkkóró, rendszerének, összehúzódik, clostridium, fogyasztása, megjegyezni, úgynevezett, almaecettel, botulizmust, hörghurutot, esetlegesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.